vinyl plaat persen


Hoe wordt vinyl gemaakt? Een blik bij Record Industry Alpha-Audio.
We krijgen een blik in de keuken van één van de grootste perserijen van vinyl: Record Industry in Haarlem. We gaan nog een keer dieper in op waarom vinyl nu anders klinkt dan digitaal. Dat is namelijk een heel ander onderwerp. In dit achtergrond-verhaal en video gaan we meer in op het proces van hoe vinyl nu eigenlijk gemaakt wordt. Ook heel interessant natuurlijk! Het hele proces begint natuurlijk met het aanleveren van de muziek zelf. Dat gebeurt veelal digitaal ironisch genoeg. Deze master wordt bij Record Industry geschikt gemaakt voor transport op een zogenaamde master. Een direct metal. Deze schijf van rvs met een dikke koperlaag wordt gebruikt om een matrijs van te maken. Deze is nodig om uiteindelijk vinyl mee te persen.
Vinyl Perserij.
Eigen CD Perserij. 22 jaar toonaangevend. CD DVD Aanbieding. CD DVD Drukwerk. DVD 5 Persen. DVD 9 Persen. DVD Kleine oplage. CD DVD Hoesjes. Fullcolour drukwerk Packs. Levering en afspraken. Vrijblijvende prijs aanvraag. Buma Stemra / Sena / Barcode. Het is tegenwoordig weer helemaal hip om een vinylplaat te laten persen. Ook voor het maken van vinylplaten kunt u terecht bij cd perserij of cd fabriek. Wij persen de 12" platen met een disco hoes in alle vormen en maten met labelgaten. Naast de formaten is het ook mogelijk om eventueel kleuren vinyl plaat te persen en andere kwaliteit en dikte eventueel.
Hoe worden cd's' en platen gemaakt? Het productieproces Poppunt.
Al zal een goede master engineer je normaal gezien ook wel tips kunnen geven over wanneer een aparte master nodig is en wanneer niet. Heel wat producers van elektronische muziek laten hun tracks eerst op een test-vinyl persen om ze als dj op het publiek te kunnen testen, desnoods wat extra te editen en pas een definitieve persing te laten doen als ze echt tevreden zijn. Een test-vinyl is meestal de zogenaamde laquer persing die in het begin van het reproductieproces gebruikt wordt om de moederplaat te maken. Deze persing op vinylacetaat een dun laagje hars is behoorlijk fragiel en kan slechts enkele keren afgespeeld worden voor er hoorbaar kwaliteitsverlies optreedt. Er bestaan ook vinylsnijders cutters die met een diamanten naald rechtstreeks in een echte vinylplaat kunnen snijden. Met deze technologie kan vinyl in zeer kleine oplages gemaakt worden omdat er geen moederplaat moet gemaakt worden.
Vinyl persen bij de CD Fabriek.
Wilt u weten wat de meest gangbare vinylplaat is? De 12 LP van 140 gram met een diameter van 30 centimeter op 33 rpm of eventueel 45 rpm wordt het meest gebruikt. Overigens zit het verschil tussen 33 en 45 rpm hem in de hoeveelheid audio per plaatkant: 19 minuten bij een 33 toeren plaat en 14 minuten bij een 45 toeren plaat. Vinylplaten in opvallende kleuren. Een vinylplaat is standaard zwart, maar we kunnen ook een leuke mengkleur toevoegen om uw plaat opvallender te maken. Rood, blauw of wit? Het is bij ons allemaal mogelijk. Kies voor een picture disc zodat er een fullcolour foto op uw vinylplaat wordt geplaatst. Op dit moment zijn bij vinyl persen de white label vinyl platen op 125 grams vinyl het meest populair. We kunnen ook blanco label vinylplaten inclusief een discohoes met labelgaten leveren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een hoes zonder labelgaten te laten maken.
Hoe wordt vinyl gemaakt? Een blik bij Record Industry Alpha-Audio.
Een direct metal. Deze schijf van rvs met een dikke koperlaag wordt gebruikt om een matrijs van te maken. Deze is nodig om uiteindelijk vinyl mee te persen. Wat bijzonder is, is dat Record Industry zijn eigen koperplaten maakt. De rvs basis bestellen ze bij een leverancier. De koperlaag groeien ze zelf.
PRODUCTIEPROCES Vinylperserij.
Persen van vinyl.: Voor het persen worden eerst de bedrukte papieren labels voor de A en de B zijde van de plaat in de pers geplaatst. Deze worden namelijk tijdens het persen op de plaat aangebracht. Het vinyl wordt verwarmd tot ongeveer 160 graden Celsius en machinaal gekneed tot een hompje, ook wel biscuit genoemd.
Lp persen Replifact Media bv.
Zowel voor de opdruk van de papieren labels voor de LP die tijdens het persen op de plaat worden aangebracht, als de verpakking middels binnen en buitenhoezen, zijn wij u graag van dienst. Daarnaast kunnen we LPs ook in verschillende kleuren vinyl persen. We werken hierbij met een aantal standaard PMS kleuren in volledige kleur, transparante kleur of in een marmereffect. Neem contact op voor meer informatie. Wilt u een LP laten persen door Replifact Media? Dan informeren we u graag over de mogelijkheden en tarieven. U kunt ons bereiken door te bellen naar 31 0 497 64 55 25 of het contactformulier in te vullen. Het is uiteraard ook mogelijk om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen. CD hoes maken LP maken Vinyl drukken CD persen kleine oplage CD persen prijzen.
Vinyl persen professioneel vinyl laten persen bij DeCDPerserij.nl.
Bezoek de Webshop. Deskundigen zijn het er unaniem over eens: muziek klinkt simpelweg het allerbeste op vinyl. Steeds meer bands en artiesten kiezen dan ook voor vinyl persen. Niet alleen vanwege de sublieme geluidskwaliteit, maar ook omdat het een bijzonder mooi fysiek product oplevert. In een tijd waarin muziek via internet steeds vluchtiger wordt beluisterd, biedt vinyl laten persen juist weer die ultieme beleving van muziek. Wil je dat je fans jouw muziek echt ervaren zoals jij het bedoeld hebt? Laat dan je muziek bij De CDPerserij.nl op vinyl persen! Van single tot album. Wat betreft vinyl persen heb je bij DeCDPerserij.nl verschillende keuzes. Dat begint bij het formaat van je release.: 7-inch vinyl persen: ideaal voor singles. 10-inch vinyl persen: het formaat voor ep's.' 12-inch vinyl persen: de standaard voor albums. Uiteraard zijn dit slechts uitgangspunten en heb je alle vrijheid om te doen wat je zelf wilt. Het kan bijvoorbeeld een origineel idee zijn om je album op twee 10-inches uit te brengen of een serie 7-inch singles na elkaar te releasen.
PRODUCTIEPROCES Vinylperserij.
Persen van vinyl.: Voor het persen worden eerst de bedrukte papieren labels voor de A en de B zijde van de plaat in de pers geplaatst. Deze worden namelijk tijdens het persen op de plaat aangebracht. Het vinyl wordt verwarmd tot ongeveer 160 graden Celsius en machinaal gekneed tot een hompje, ook wel biscuit genoemd.

Contacteer ons

goedkoop vinyl persen
vinyl persen haarlem
vinyl persen 1 stuk
vinyl persen per stuk
vinyl plaat persen
vinyl persen
vinyl laten persen
vinyl singles persen
vinyl persen prijzen
vinyl persen belgie
vinyl persen nederland