vinyl persen haarlem


Zwart vinyl in mooie hoes: de lp is weer in NRC.
In de platenfabriek van Record Industry in Haarlem klinkt vinyl niet zo warm als kenners beweren dat het geluid op een grammofoonplaat kan klinken. Hier maken tientallen vinylpersen acht uur per dag een sissend, monotoon geluid. Duizenden kilo's' pvc-korrel worden versmolten tot schijven die uiteindelijk een moedermatrijs vormen.
327 Ton Vermeulen, directeur van Record Industry in Haarlem.
Persen vinylplaten groeit, NRC, 8 januari 2010. Ghislaine Pahnke, De lp is bezig aan een comeback, Vers Pers, 8 april 2010. Berend Jan Bockting, Ook de gewone muziekliefhebber vraagt vinyl. Bol.com slaat toe Volkskrant, 13 april 2010. Record Industry Haarlem.
Record Industry Haarlem Platenmaatschappij, Muziekproductiestudio Facebook.
vinyl iggypop iggypopofficial musiconvinyl uniquenumbering gold collection lp vinylpressing recordindustry @ Record Industry. Passion For Vinyl heeft een nieuwe foto toegevoegd bij Record Industry. 25 oktober om 0849: Haarlem, Noord-Holland, Nederland. Passion For Vinyl heeft een nieuwe foto toegevoegd bij Record Industry.
NOS op 3 Start de persen: de vinylfabriek in Haarlem zet. Facebook.
Start de persen: de vinylfabriek in Haarlem zet ploegendienst in om grote vraag aan te kunnen. Vinylfabriek draait op volle toeren. Het is weer helemaal terug: een plaat uitbrengen op vinyl. De krasgevoelige muziekplaatjes leken even uit te sterven, maar dat is nu voorbij.
Vinylplaten zijn helemaal terug Industrieel Ontwerpen Kennis Engineersonline.nl.
De perserij kon op dat moment uitsluitend 7" platen singles en EP's' fabriceren. Artone groeide snel in de jaren 60, vooral dankzij een distributiedeal met het Amerikaanse CBS Records. In 1966 kocht CBS een belang van 50% in Artone, in 1969 gevolgd door een volledige overname. Rond 1980 groeide de productie tot zo'n' 50 miljoen platen per jaar, voor vrijwel de hele Europese markt. Ook de meeste bijbehorende hoezen werden in Haarlem gedrukt, zodat op veel CBS-uitgaven uit die tijd Printed in Holland is te lezen. Hoogtepunt was het album Thriller van Michael Jackson waarvan in 1982 in totaal 40 miljoen exemplaren de deur uit gingen. Ook de legendarische LP Dark side of the moon van Pink Floyd rolde hier van de persen. Na de wereldwijde overname van CBS door Sony in 1988 kwamen de faciliteiten in Haarlem in handen van het Japanse bedrijf. Het verdwijnen van vinyl ten faveure van de CD deed het bedrijf in de jaren 90 bijna de das om.
Grootste vinylperserij van Nederland draait weer op volle toeren MAX Vandaag.
Zij lieten hier in Haarlem hun platen persen en zodoende kwam ik daar ook mee in contact, vertelt hij terwijl op de achtergrond het gedempte geluid van de platenpersen te horen is. We praten dan over 1991 of 1992, een tijd waarin veel artiesten hun albums nog amper uitbrengen op lp.
Record Industry Wikipedia.
Rond 1980 groeide de productie tot zo'n' 50 miljoen platen per jaar voor vrijwel de hele Europese markt. 2 Ook de meeste bijbehorende hoezen werden in Haarlem gedrukt, zodat op veel CBS-uitgaven uit die periode de aanduiding Printed" in Holland" te vinden was.
Vinyl uitbrengen? Tips van Matthijs Kropff! Lighttown Fidelity POPEI.
Het grootste nadeel van vinyl is de prijs. Het is veel kostbaarder om een LP te laten persen dan CDs te laten maken. Daarnaast kost het ook nogal wat tijd om vinyl te laten persen, dus maak een goede planning voordat je een releasedatum kiest die totaal niet haalbaar is.
Record Industry gaat voor kwaliteit.
Vinylfreaks zullen zich bij een bezoek aan Record Industry in Haarlem zo ongeveer voelen als Sjakie in de chocoladefabriek. Alles in dit pand ademt vinyl. Stapels kartonnen platenhoezen wachtend op inhoud tegen de muur. Aan de wanden exemplaren van lps die hier van de persen rolden. En niet te vergeten de persen zelf, die onafgebroken vinyl produceren.

Contacteer ons

goedkoop vinyl persen
vinyl persen haarlem
vinyl persen 1 stuk
vinyl persen per stuk
vinyl plaat persen
vinyl persen
vinyl laten persen
vinyl singles persen
vinyl persen prijzen
vinyl persen belgie
vinyl persen nederland